Proximus verenigt Codit en Unbrace voor full-service IT-oplossingen

IT-dienstenbedrijf Codit en ontwikkelaar Unbrace, beiden filialen van Proximus, zullen tegen het einde van het jaar één entiteit vormen onder de vleugels van Codit. De gecombineerde expertise in front- en back-end moet toestaan om full-service datagestuurde IT-oplossingen af te leveren, zo klinkt het in een persbericht.

Het Gentse Codit, dat in 2018 door Proximus werd overgenomen, is onder meer gespecialiseerd in de integratie van bedrijfsapplicaties, cloud-native technologieën en API-beheer. Unbrace uit Antwerpen kwam eind 2017 onder de vleugels van Proximus terecht en bouwt klantgerichte front-end webapplicaties op maat voor bedrijven.

Tegen eind 2020 wordt Unbrace geïntegreerd in Codit, maar het kantoor in Antwerpen blijft behouden als bijkomende uitvalsbasis. Door de krachten te bundelen, kunnen de bedrijven een naadloos digitaal transformatietraject aanbieden “van data set-up over integratiedesign tot front-end implementatie”.

End-to-end

“In de afgelopen 20 jaar hebben we een reputatie opgebouwd door onze hoogwaardige kennis en uitstekende kwaliteit van back-end- en integratiediensten”, vertelt Stijn Degrieck, CEO van Codit. “Vandaag zijn we geëvolueerd van een integratie-expert tot een globale end-to-end provider, die volledig is uitgerust om complete datagestuurde oplossingen te ontwikkelen – en dat geheel in-house.”

“Deze fusie vloeit voort uit een natuurlijke match tussen twee innovatieve Proximus-filialen met hooggespecialiseerde digitale IT-experts. Beide bedrijven maken vandaag reeds deel uit van de Proximus Accelerators, een collaboratief ecosysteem van filialen binnen onze Groep die zakelijke klanten ondersteunen bij de transformatie van hun bedrijf en bij het realiseren van hun volledige digitale potentieel”, vult Bart Watteeuw, Director One Integrator bij Proximus, aan.