Samsung lanceert Galaxy Note 20 op 5 augustus

Samsung laat weten dat zijn volgende Galaxy Unpacked zal doorgaan op woensdag 5 augustus. Gezien de timing zal tijdens dat event naar verwachting de Galaxy Note 20 worden gelanceerd, vermoedelijk samen met een nieuwe Galaxy Fold.

De teaser van de aankondiging toont een stylus, wat een duidelijke verwijzing is naar de Note-reeks. De koperkleurige druppel lijkt dan weer de koperkleur te bevestigen die we reeds te zien kregen in gelekte beelden van de Galaxy Note 20 Ultra, die begin juli per ongeluk online verschenen op Samsungs Russische website.

Verder zijn er verrassend weinig details over de nieuwe toestellen naar buiten gekomen. De verwachting is alleszins dat er opnieuw twee modellen worden gelanceerd: een kleinere Galaxy Note 20 en een grotere Galaxy Note 20 Ultra. De Ultra zou al zeker met drie camera’s achteraan worden uitgerust, waaronder een periscoopzoomlens. Een vierde sensor die zichtbaar is in de gelekte beelden, is vermoedelijk een ToF-sensor voor extra diepte-informatie.

Waar je ook zeker van mag zijn, is de upgrade naar een Exynos 990-processor, die eerder al in de Galaxy S20-reeks opdook. Ook een 120 Hz-scherm lijkt een evidentie, na de introductie op de Galaxy S20 eerder dit jaar. Tot slot zou de Note 20 geen Note zijn als er geen stylus bij zit.

Galaxy Z Fold 2

De opvolger van de Galaxy Fold wordt naar verluidt Galaxy Z Fold 2 gedoopt, om de naam in lijn te brengen met de Samsung Galaxy Z Flip van eerder dit jaar. Volgens SamMobile krijgt het toestel een groter 7,7 inchscherm, met potentieel een camera in het scherm, zoals bij andere recente high-end Samsung-telefoons. De specificaties krijgen ongetwijfeld ook een boost, maar daar zijn nog geen concrete details over bekend.

Het is nog een maand tot de officiële lancering. Afwachten of Samsung de details over zijn nieuwe smartphones tot dan kan stil houden, of er in de komende weken toch traditioneel een hoop informatie lekt.