1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De sociale netwerksite LinkedIn is van plan om naar de beurs te gaan. Het bedrijf heeft officieel een aanvraag ingediend, dat werd donderdagavond gemeld door de Amerikaanse beursautoriteit SEC.

Volgens LinkedIn zijn het aantal aandelen en een prijsindicatie ervan nog niet bekend. De sociale netwerksite die gericht is op zakelijke professionals telt ruim 90 miljoen leden die uit tweehonderd verschillende landen komen over de hele wereld. LinkedIn boekte de eerste negen maanden van 2010 een winst van 1,85 miljoen dollar en een omzet van 161,4 miljoen dollar. Het lijkt erop dat LinkedIn met deze zet eerder de beurs op wil gaan dan Facebook, hierdoor zou LinkedIn wellicht meer aandacht krijgen en hier van kunnen profiteren.

Facebook wil op termijn ook een beursgang wagen, alleen wanneer dit precies gaat gebeuren is onduidelijk. Dit zou dan ook een van de redenen kunnen zijn dat LinkedIn dit gaat doen. Facebook telt echter wat meer leden, deze cijfers liggen momenteel op zo’n 50 miljoen leden. De waarde van Facebook ligt op het moment op ruim 50 miljard dollar.