Lenovo lanceert piepkleine AMD-desktops

De ThinkCentre Nano-desktopfamilie van Lenovo krijgt twee nieuwe telgen, gebouwd rond AMD-hardware.

Lenovo pakt uit met twee nieuwe ThinkCentre Nano-desktops. De ThinkCentre M75n is de kleinste desktop in het hele portfolio met een volume van amper 350 ml en een gewicht van 505 gram. Het ding meet 179 mm x 88 mm x 22 mm en kan zo eenvoudig weggestopt worden achter een bureau of scherm.

Het toestel wordt aangedreven door een cpu uit AMD’s Ryzen Pro-gamma. Je kan kiezen uit een Ryzen 3 Pro quadcore met vier threads en een basiskloksnelheid van 2,1 GHz of een Ryzen 5 Pro quadcore met dezelfde basiskloksnelheid en multithreading. De processor wordt bijgestaan door 8 GB aan DDR4-geheugen. Opslag komt van een ingebouwde SSD en is uitbreidbaar via een extra M.2 PCIe-slot. De kleine desktop komt met Windows 10 of Windows 10 Pro.

Lees ook: Intel vPro en AMD Ryzen Pro: waarom meer betalen?

Prijs en beschikbaarheid

Lenovo benadrukt dat het systeem ondanks de kleine voetafdruk met de nodige poorten komt. Zo tekenen DIsplayPort, Ethernet, USB type C, USB A en een 3,5 mm-aansluiting present. De kleine computer komt snel beschikbaar met een gecommuniceerde adviesprijs van 539 dollar.

Het toestel krijgt met de ThinkCentre M75n IoT een klein broertje. Die minidesktop komt met een AMD Athlon-processor en is bedoeld om data aan de netwerk-edge te analyseren. Ondanks de IoT in de naam kwijt het ding zich net zo goed van zijn taak als thin client. De M75n IoT krijgt een adviesprijs van 329 dollar mee.