Huawei legt P40 Pro+ vanaf 24 juli in de rekken

Huawei start later deze maand met de verkoop van de P40 Pro+. De smartphone is gebaseerd op de eerder verschenen P40 Pro, maar beschikt over meer cameramogelijkheden en een grotere opslagcapaciteit.

De Huawei P40 Pro+ ligt vanaf 24 juli in de rekken in België voor een adviesprijs van 1.399 euro (incl. btw). Dat is zo’n 400 euro duurder dan de Huawei P40 Pro die in april op de markt kwam en we eerder ook hebben getest.

Voor die meerprijs krijg je een uitgebreider camerasysteem, met net als op de P40 Pro een groothoeklens en ultragroothoeklens. De telelens met 5x optische zoom wordt geüpgraded naar een exemplaar met 10x optische zoom, en nog aangevuld met een tweede telelens met 3x optische zoom. Daarnaast wordt ook de maximale opslagcapaciteit uitgebreid van 256 GB tot 512 GB.

Verder is de P40 Pro+ identiek aan de P40 Pro, inclusief het gebrek aan Google-apps en -services. Huawei werd door het Amerikaanse handelsembargo genoodzaakt om over te stappen op zijn eigen App Gallery en Huawei Mobile Services. Wat daar de gevolgen van zijn, lees je hier.

Update 10u30: Belgische beschikbaarheid