Razer lanceert Blade 15 Studio Edition op maat van ontwerpers

Razer lanceert een nieuwe zakelijk georiënteerde laptop met de Razer Blade 15 Studio Edition. Het toestel combineert een strak design en premium specificaties.

De Razer Blade 15 Studio Edition is een mobiele workstation gericht op creatieve professionals. De laptop heeft in lijn met het Blade-gamma een strak en niet al te lijvig design, ondanks de hardware binnenin. Je kan het toestel immers uitrusten met een Nvidia Quadro RTX 5000 en een Intel-cpu van de tiende generatie, tot en met de Core i7-10875H met zijn acht rekenkernen. Razer claimt dat de chip de maximale boostkloksnelheid van 5,1 GHz kan halen, al zouden we ervan versteld staan als de laptop dat prestatieniveau lang kan volhouden zonder throttling.

Binnenin de aluminium behuizing krijgt de laptop verder 32 GB aan DDR4-geheugen mee, gecombineerd met een NVMe-SSD met een capaciteit van 1 TB. Twee USB-C-aansluitingen waarvan er één Thunderbolt-compatibel is, zorgen voor de aansluitingen samen met een kaartlezer, twee traditionele USB A-poorten en HDMI. Het toetsenbord heeft geen numeriek klavier maar is wel uitgerust met RGB.

Oled-scherm

Het toestel is voorzien van een 15,6 inch 4K-scherm dat Oled-technologie gebruikt. Dat moet in theorie voor een prachtig resultaat zorgen, zeker aangezien Razer claimt dat het display 100% van de DCI-P3-kleurruimte omarmt en in de fabriek gekalibreerd is et een lage Delta E. Hoe laag die precies is, vertelt de fabrikant er in zijn aankondiging niet bij. Het display is afgewerkt met Gorilla Glass wat de duurzaamheid ten goede komt, al voorzien we glansproblemen voor wie af en toe buiten wil werken.

De Razer Blade 15 Studio Edition volgt zijn voorganger met dezelfde naam op. Het toestel komt binnenkort wereldwijd beschikbaar en krijgt een adviesprijs van 4599,99 euro mee. Je koopt hier een goed afgewerkt toestel met topspecificaties, maar dat betaal je ook.