Microsoft Edge kan eindelijk extensies synchroniseren

De meest recente stabiele versie van Microsoft Edge kan eindelijk browserextensies tussen apparaten synchroniseren.

Microsoft had de functionaliteit reeds tijdens ontwikkelaarsconferentie Build vorige week aangekondigd. De release notes van de huidige stabiele versie van Edge (83.0.478.37) bevestigen dat de functie ondertussen is toegevoegd.

De synchronisatie werkt voor zowel extensies uit de Microsoft- als de Chrome-winkel. IT-beheerders kunnen groepsbeleid gebruiken om het synchroniseren binnen hun organisatie desgewenst uit te schakelen.

Collecties

Collecties krijgt ook een update. Met die functionaliteit kan je snippets of hele webpagina’s in een collectie verzamelen, wat bijvoorbeeld handig is wanneer je aan een groot project werkt of een reis voorbereidt.

Je kan voortaan items aan een collectie toevoegen via drag and drop, zonder de collectie eerst te openen. Daarnaast kan je nu ook meerdere items of alle openstaande tabbladen tegelijk toevoegen in plaats van één per één.

Wisselen tussen profielen

Wie meerdere browserprofielen gebruikt om werk en privé gescheiden te houden, kan voortaan automatisch tussen beide profielen wisselen. Wanneer je vanaf je privéprofiel naar een website surft waar je met je werk- of schoolaccount op inlogt, krijg je de vraag of je naar je werkprofiel wil wisselen om automatisch in te loggen.

Verder zijn er nog een handvol andere updates, onder meer aan Microsoft Defender SmartScreen, het beheer van cookies en de insluitende lezer. Het is vanaf versie 83 ook mogelijk om Edge als standaardbrowser in te stellen vanuit de browserinstellingen, in plaats van alleen via de systeeminstellingen van Windows.

Geleidelijke uitrol

De update naar versie 83 werd op 21 mei aangekondigd, maar het zou kunnen dat je hem nog niet hebt ontvangen, ook al maak je gebruik van automatische updates. Microsoft rolt de browserupdates voortaan geleidelijk uit over enkele dagen om te kunnen anticiperen op eventuele bugs.