Outlook gaat e-mailhandtekening eindelijk in de cloud bewaren

Microsoft plant volgende maand een kleine maar welgekomen update voor Outlook op Windows. Gebruikers met een Microsoft 365-account zullen hun e-mailhandtekeningen eindelijk in de cloud kunnen bewaren.

Eén van de kleine frustraties van Outlook vandaag, is dat je telkens opnieuw je e-mailhandtekening moet configureren wanneer je de e-mailclient opnieuw installeert of van apparaat wisselt. Het lijkt een probleem dat al lang niet meer van deze tijd zou mogen zijn, en binnenkort komt er ook eindelijk een oplossing.

Vanaf juni zullen e-mailhandtekeningen in de cloud worden bewaard voor gebruikers van Microsoft 365 (voorheen Office 365), zo blijkt uit een update van de Microsoft 365 Roadmap.

De functie laat toe dat je e-mailhandtekening altijd en overal beschikbaar is, en consistent en up-to-date is over alle apparaten die je gebruikt heen. In eerste instantie geldt dat alleen voor Windows-apparaten, maar de functionaliteit wordt volgens ZDNet op termijn ook uitgebreid naar andere platformen, zoals Android en iOS.

Wil je weten hoe je Microsoft Outlook nog effectiever kan gebruiken? Lees onze 10 e-mailtips voor een efficiënte mailbox.