Microsoft vervangt gebroken scherm op Surface Laptop 3 gratis

Sinds de Surface Laptop 3 in oktober vorig jaar op de markt kwam, kregen sommige gebruikers te maken met barsten in hun scherm, zonder enige aanwijsbare reden. Microsoft heeft het probleem onderzocht en belooft getroffen toestellen gratis te herstellen.

“We hebben beweringen van schermbarsten op Surface Laptop 3 onderzocht en vastgesteld dat in een zeer klein percentage van de gevallen een vreemd hard deeltje een haarscheur in het glas kan veroorzaken die onverwacht of zonder zichtbare oorzaak lijkt te verschijnen”, zegt Microsoft in een ondersteuningsdocument.

Gebruikers die denken dat ze getroffen zijn door het probleem, kunnen Microsoft contacteren om een gratis herstelling aan te vragen binnen de garantieperiode van hun toestel. Wie eerder al zelf voor een herstelling heeft betaald en denk in aanmerking te komen, kan het bedrijf contacteren voor een terugbetaling.

Microsofts communicatie blijft onduidelijk over wat het ‘harde vreemde deeltje’ dat de scheuren veroorzaakt precies is of waar het vandaan komt. Komt het uit de laptop zelf of kan de gebruiker het zelf tijdens normaal gebruik onbedoeld introduceren? Het is niet duidelijk of gebruikers zelf voorzorgen kunnen nemen om een barst te voorkomen.

De Surface Laptop 3 werd afgelopen oktober samen met de Surface Pro 7 en Surface Pro X gelanceerd. Vorige week vulde Microsoft die nieuwe generatie Surface-apparaten nog aan met een nieuwe Surface Go 2 en Surface Book 3.