HP pakt uit met mobiele thin client voor VDI

HP lanceert een mobiele thin client die werken in VDI-omgevingen thuis, onderweg en op kantoor moet ondersteunen.

De HP mt22 Mobile Thin Client ziet eruit als een stijlvolle laptop, maar is niet gemaakt om lokaal te werken. HP ontdekte uit eigen onderzoek dat 60 procent van de werknemers die vandaag van thuis uit werkt door het coronavirus, dat met een eigen toestel doet. De mt22 moet een veiliger alternatief bieden voor wie in een VDI-omgeving werkt, of dat nu van thuis is of op kantoor.

Het lichte toestel is voorzien van een aluminium chassis en is getest tegen de MIL-standaarden, net als de rest van HP’s zakelijke portfolio. Het toestel heeft verder een scharnier waarmee je het scherm helemaal plat kan leggen. Onder de motorkap zit lichte en zuinige hardware: meer dan de Intel Celeron-cpu is niet nodig om de VDI-ervaring te ondersteunen. Tot slot voorziet HP een mooie verzameling aan poorten zoals ethernet, USB type A en C en HDMI.

ThinPro en Go

De Thin Client draait HP’s eigen ThinPro-besturingssysteem. Dat heeft heel wat beveiligingsfuncties aan boord, en wordt bijgestaan door de zelfhelende bios. De mt22 is compatibel met de meest voorkomende VDI-oplossingen zoals die van Citrix of VMware.

In de marge van dit nieuwe stuk hardware kondigt HP nog ThinPro Go aan. Dat is een mobiele versie van het ThinPro OS die werknemers via een usb-stick kunnen draaien op een eigen toestel. Zo komen ze dan alsnog in een veilige omgeving terecht, zelfs vanop een niet beheerd toestel. Zowel de HP mt22 als ThinPro Go worden vanaf juni verwacht. De internationale adviesprijs bedraagt respectievelijk 495 dollar en 135 dollar. Belgische prijzen kent HP vandaag nog niet.