HP lanceert nieuwe zakelijke Chromebooks

HP pakt uit met drie nieuwe Chromebooks voor zakelijke omgevingen. De HP Elite c1030 is gebaseerd op Project Athena-design, en heeft premiumfuncties zoals een privacyscherm aan boord.

HP gaat ervan uit dat het zwaartepunt van steeds meer zakelijke workloads in de cloud komt te liggen, en wil werknemers van hardware voorzien die daarop is afgestemd. In dat opzicht lanceert de computergigant drie nieuwe Chromebooks met managing- en beveiligingscapaciteiten van enterprise-niveau. OS van dienst is dan ook Google Chrome Enterprise.

HP Elite c1030

Pronkstuk van de nieuwe reeks is de HP Elite c1030 Chromebook Enterprise. Dat toestel heeft een 13,5 inch 3:2-scherm met erg dunne randen. HP maakt zich sterk dat er geen ander toestel op de markt beter doet. Het display is voorzien van 360°-scharnieren zodat je de laptop ook in tabletmodus kan gebruiken. HP voorziet de Chromebook van Intel-cpu’s van de tiende generatie en verwacht een autonomie van 12 uur op één batterijlading. Het design en de autonomie zorgen ervoor dat de laptop voldoet aan de Project Athena-vereisten van Intel.

Het toestel is beschikbaar met HP Sure View Reflect: HP’s versie van het privacyscherm waarmee je met een knop de kijkhoek van het display drastisch verkleint, zodat niemand over je schouder kan meekijken naar gevoelige data. Verder kan je de c1030 configureren met 4G LTE.

Kleine broertjes

Met de HP Pro c640 Chromebook Enterprise lanceert de fabrikant een iets minder in het oog springende variant van de c1030. Het toestel heeft gelijkaardige specificaties onder de motorkap maar doet het met een 14 inch-scherm met dikkere randen. De Chromebook 14 G6 is tot slot het werkpaard van de reeks met tot 13,5 uur aan autonomie en een toetsenbord dat je eenvoudig kan kuisen.

De Chromebook Enterprise 14 G6 en de c640 zijn vanaf juni beschikbaar in België. De c1030 voorlopig voor augustus gepland. Lokale prijzen heeft HP nog niet vandaag.