HP lanceert dunnere en krachtigere ZBook Create en ZBook Studio

HP verfrist zijn workstation line-up met nieuwe ZBooks. De ZBook create is gericht op creatievelingen, terwijl je de ZBook Studio met volwaardige workstation-hardware.

Dun, licht en krachtig: HP legt de lat hoog voor zichzelf met de introductie van twee nieuwe 15,6 inch-workstations: de nieuwe ZBook Studio en ZBook Create. Beide toestellen zijn visueel identiek aan elkaar. Onder de motorkap zit het verschil bij de gpu-opties.  Voor de ZBook Studio kan je voor kaarten uit Nvidia’s Quadro-reeks kiezen, met de Quadro RTX 5000 als topmodel. De Create houdt het bij de GeForce-line-up en is configureerbaar met maximaal een nieuwe GeForce RTX 2080 Super. Beide toestellen zijn wel voorzien van Nvidia’s Studio-drivers.

Dun en sterk

HP gaat er prat op dat de toestellen de hoogste prestaties in hun klasse zullen bieden. De klasse in kwestie is die van de aantrekkelijke, dunne en licht workstations. De fabrikant pakt uit met een streefgewicht van 1,9 kh, bezels van 17,5 mm dik en een totaal laptopvolume dat 22 procent kleiner is dan bij vorige ZBook-modellen. HP vervaardigt de laptops uit aluminium en certificeert de toestellen zoals gewoonlijk met verschillende MIL-STD-tests.

De laptops zijn configureerbaar met een waaier aan cpu’s, zowel uit het Intels Core- als Xeon-gamma. De nieuwe supersnelle Intel Core i9-chips van de tiende generatie behoren tot de opties. De batterij zou 17,5 uur meegaan op één lading, al vermoeden we dat je daarbij geen al te zware workloads mag draaien.

Dreamcolor

HP brengt zijn Dreamcolor-schermen naar deze ZBooks. De toestellen zijn configureerbaar met een 600 nits 4K UHD HDR400 Pantone-gevalideerd paneel of een conventionelere 1.000 nits-sureviewpaneel. Met verdere specificaties is HP karig. Het toestel verschijnt pas in augustus van dit jaar. Eer het zover is, zal HP nog verdere details inclusief de prijs bekend maken.