Asus lanceert twee nieuwe gekalibreerde ProArt IPS-monitoren

De twee modellen, 24 en 27 inch, hebben een 100 procent kleurbereik binnen sRGB en Rec. 709. De Asus PA248QV heeft een 24 inch Full HD-scherm terwijl de Asus PA278QV een 27 inch WQHD-scherm heeft. Beide toestellen zijn Calman-geverifieerd en hebben standaard een Delta E-waarde kleiner dan twee.

Het grootste model, de Asus PA278QV, heeft een schermresolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en maakt gebruik van een 27 inch IPS-paneel. Met een maximale helderheid van 350 cd/m² is de monitor echter niet geschikt voor creative professionals die met HDR-content werken.

Zoals hierboven al vermeld is de Delta E-waarde lager dan twee. Hiermee wordt de kleuraccuraatheid van de monitor gequoteerd. Alles onder de twee wordt aanzien als uitstekend om professioneel in gebruik te nemen. De monitor biedt diverse aansluitingen: DisplayPort, HDMI, mini DisplayPort, DVI en een geïntegreerde USB-hub (4x USB 3.0). Helaas is er geen USB-C-aansluiting om met één kabel beeld en stroom te voorzien naar een laptop.

Asus PA278QV

De monitor heeft een draaivoet en kan in hoogte tot 15 cm worden aangepast. Er is achteraan een VESA 100-aansluiting voor wie zijn monitor liever ophangt aan een vaste bureauvoet.

Zakelijk design

De Asus PA248QV heeft een iets kleiner scherm, 24 inch, en maakt gebruik van een 16:10-schermverhouding. De Full HD-resolutie komt hiermee op 1.920 x 1.200 pixels. De extra werkruimte in de hoogte is altijd handig wanneer de schermresolutie aan de lage kant is. Net als bij zijn grotere broer kan deze monitor niet worden gebruikt voor HDR-bewerking omwille van zijn beperkte 300 cd/m².

Achteraan de monitor is er ruimte voor DisplayPort, HDMI en VGA en is er een USB 3.0-hub aanwezig met vier aansluitingen. Opnieuw geen USB-C-aansluiting om tegelijk beeld en stroom te voorzien bij een laptop. De Asus PA248QV heeft een draaivoet en kan in de hoogte tot 13 cm worden bijgesteld. Ook hier is opnieuw een VESA 100-aansluiting aanwezig.

Zowel de Asus PA248QV als de PA278QV hebben een zakelijk design met een mat zwart schermkader en dunne randen bovenaan en aan de zijkant. De voet heeft niet diezelfde behandeling gekregen en heeft een geborsteld staalstructuur.

Beide monitoren zijn vanaf eind mei beschikbaar. Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend.