2min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwe Xbox 360 slim, die werd aangekondigd op de E3 Expo, is pasgeleden gelanceerd in de Verenigde Staten. Vlak na de lancering komen de eerste geruchten binnen, zo zou de nieuwe Xbox 360 vatbaar zijn voor oververhitting, wat resulteert in een zogenaamde ‘Red Dot of Death’.

De ‘Red Dot of Death’ wordt getoond als de Xbox te warm wordt. Oververhitting is een bekend probleem, eerdere versies van de Xbox hebben ook last van oververhitting. Bij voorgangers van het nieuwe model gingen er een aantal rode lichten knipperen, maar sloot het apparaat zichzelf niet automatisch af, tenzij het apparaat daadwerkelijk kapot was. Het lijkt erop dat de nieuwe 360 de gebruiker een melding geeft zodra het apparaat een te hoge temperatuur meet, waarna het apparaat zich automatisch afsluit.

Nowgamer legde het probleem voor aan Microsoft waar de softwaregigant als volgt op reageerde: "We kunnen niet trotser zijn op de consoles die we nu bouwen, evenals de nieuwe Xbox 360. Deze console is het resultaat van jarenlange innovatie in ontwerp, testen en leren. We zijn er van overtuigd dat we een product van hoge kwaliteit leveren."

Momenteel is het allemaal nog een beetje vaag, zowel de reactie van Microsoft als de ongefundeerde claims dat het apparaat net zo gevoelig is voor problemen als zijn voorganger, waaronder dus oververhitting. De lancering van de nieuwe Xbox 360 in Europa staat op de planning voor 16 juli.