Microsoft integreert Linux-subsysteem in Windows Verkenner

Microsoft experimenteert met de integratie van Linux-bestanden in Windows Verkenner. In de nieuwste versie van Windows 10 kunnen gebruikers al eenvoudig aan bestanden die aan een geïnstalleerde Linuxdistributie toehoren.

Verkenner in Windows 10 wordt uitgebreid met eenvoudige integratie van Linux-bestanden. Het gaat om bestanden die op de pc staan als onderdeel van het subsysteem voor Linux. De integratie neemt de vorm aan van het pinguïn-logo, dat op gelijke hoogte met onder andere Netwerklocaties en Deze pc komt te staan. Via de snelkoppeling kan je navigeren naar het root-bestandssysteem van geïnstalleerde Linux-distributies.

Insiders

De nieuwe functie is beschikbaar voor Insiders in de Fast Ring en toegang tot Windows 10 Build 19603. Ze kadert in Microsofts ambitie om Linux steeds verder te integreren binnen Windows 10. Sinds de introductie van het subsysteem werkt Microsoft aan een volledige Linux-kernel voor Windows. Vandaag kan je al distributies zoals Fedora en Ubuntu downloaden via de Windows Store.

Gebruikers van Windows 10 met het subsysteem voor Linux actief hadden al langer toegang tot de Linux-bestanden via verkenner. Die zaten echter flink verstopt binnen de bestandsstructuur van Windows. De verbeterde integratie brengt de bestanden naar de voorgrond, netjes geordend in mappen per geïnstalleerde distributie.