1 min

Tags in dit artikel

,

Zoekgigant Google heeft een nieuwe functionaliteit in Google Maps geïntegreerd. Met behulp van de nieuwe functionaliteit kunnen gebruikers Google Maps gebruiken om zich te navigeren op/met de fiets.

Wij Nederlanders als groots fietsland weten als geen ander dat navigeren met de auto, ondanks dat langs autowegen vaak wel een fietspad te vinden is, niet te vergelijken is met het navigeren op de fiets en daarom zal in de toekomst deze functionaliteit voor velen van pas komen. De bètaversie heeft momenteel nog zijn geografische beperkingen. De functie is alleen te gebruiken op het .com-domein en er zijn alleen navigatie-mogelijkheden voor het fietsen binnen de Verenigde Staten.

Tot de mogelijkheden behoren onder andere het verslepen van fietsroutes om tot alternatieve fietsroutes te komen, routeplanner-functie met tekst-ondersteuning: tijd tot aankomst, afstand en de bekende stap-voor-stap aanwijzingen. Daarnaast krijg je met een enkele muisklik een foto van de bestemming of het vertrekpunt te zien.

Duidelijk is dat de software compatibel is met telefoons waarop Android versie 1.6 en hoger gedraaid wordt.

Filmpje & Voorproefje!