Google schrapt ook virtuele ontwikkelaarsconferentie I/O

Google I/O 2020 wordt definitief afgelast. Aanvankelijk waren er plannen om de ontwikkelaarsconferentie virtueel te organiseren, maar ook dat gaat niet door vanwege strengere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Google zegt in een verklaring dat de beslissing werd gemaakt conform het nieuwe “shelter in place”-beleid, dat van kracht is in de San Francisco Bay Area en de rest van Californië. De richtlijnen zijn gelijkaardig aan de maatregelen die ook in België en andere landen werden getroffen om het coronavirus te bestrijden: iedereen blijft zoveel mogelijk thuis, behalve om in essentiële behoeften te voorzien.

Dat maakt het bijzonder moeilijk om op conferentieschaal live videosessies op te nemen. Bovendien hebben organisaties nu andere katten te geselen, om het hoofd te bieden aan de impact van de coronamaatregelen. Vorige week werd om dezelfde reden ook al de digitale editie van Google Cloud Next afgelast.

“Op dit moment is het belangrijkste dat we allemaal kunnen doen om onze aandacht te richten op het helpen van mensen met de nieuwe uitdagingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd. Weet dat we ons blijven inzetten om andere manieren te vinden om platformupdates met je te delen via onze ontwikkelaarsblogs en communityforums.”

Google I/O zou normaal van 12 tot 14 mei doorgaan. Ook Microsoft en Apple hebben de fysieke versies van hun grote ontwikkelaarsbijeenkomsten afgelast als gevolg van de pandemie. Die gaan voorlopig wel nog virtueel door, al kan ook dat op korte termijn veranderen.