Adobe ondersteunt Creative Cloud-klanten met twee gratis maanden omwille van coronavirus

Adobe biedt creatieve pro’s die leiden onder de economische schade die de corona-pandemie teweegbrengt de mogelijkheid om het pakket twee maanden lang gratis te gebruiken.

Met een lockdown als gevolg van de Covid-19-pandemie ziet de creatieve sector net als andere sectoren flink af. Adobe’s Creative Cloud is voor velen van hen een onmisbare maar tegelijkertijd ook prijzige tool. Klanten van Adobe kunnen nu twee maanden gratis volledig gebruik maken van alle applicaties. De promotie werd door verschillende lezers opgemerkt. In een reactie aan Techzine laat een verkoper van Adobe weten dat het bestaande klanten inderdaad twee maanden gratis gebruik van hun CC-abonnement schenkt als gevolg van de pandemie.

Werkwijze

Om van de tegemoetkoming gebruik te maken, moet je je abonnement opzeggen. Ga naar je account en start de annuleringsprocedure. Doorloop die, ook wanneer je een melding zou krijgen over extra kosten wegens vroegtijdige opzegging. Die kan je gewoon negeren, aangezien je het abonnement niet daadwerkelijk zal opzeggen.

Voor je die optie krijgt, probeert Adobe je immers te overtuigen om te blijven. Op de pagina die je nu voor je hebt, staat sinds enkele dagen een extra optie: Adobe biedt je aan om je account te behouden maar je de eerstvolgende twee maanden niet aan te rekenen. De eerstvolgende factuur komt dan pas na die tegemoetkomingsperiode.

Ook in België

Adobe kondigde de maatregel nergens officieel aan, maar verschillende mensen merkten de promotie op. Techzine verneemt van verschillende Adobe CC-gebruikers dat de tegemoetkoming ook in België werkt. Het kan dat je de promotie nog niet te zien krijgt. In dat geval kan je contact opnemen met de klantendienst van Adobe zelf. De promotie zou ook eerder al bestaan hebben, maar is nu in principe voor iedereen toegankelijk. Voor alle duidelijkheid: je moet al betalende klant zijn om van de twee maanden te kunnen genieten.

Adobe zorgde eerder al voor gratis beschikbaarheid van zijn suite voor studenten tot 31 mei. Zo kunnen ze ook thuis met de software aan de slag. Verder maakt Adobe de online documentbewerkingstools voor PDF tijdelijk gratis.