1 min

Tags in dit artikel

, ,

De nieuwe AMD-processor die eind mei in de verkoop moet gaan, werd voor het eerst werkend geshowd op de CeBIT. AMD’s eerste zes kernen telende processor mocht overigens niet getest worden op prestaties.


In de eerste helft van 2010 zal de "Thuban" de strijd moeten aangaan met de Intel-processoren. Ook Intel heeft een hexacore op de planning staan, genaamd de Core i7 980X "Gulftown". In een gesprek met de marketingmanager viel echter weinig los te peuteren over de specifieke details van de processor.

Alleen 890GX?

De Thuban-processor die wij op de gevoelige plaat hebben vastgelegd, is als we AMD moeten geloven één van de twee Thuban-processoren in Europa. Met behulp van een Gigabyte GA-890GPA-UD3H-moederbord (met een 890GX-chipset) en vier gigabyte aan DDR3-geheugen werd ons een filmpje getoond van Dirk Meyer, CEO van AMD. Boven de video werd taakbeheer weergegeven zodat we konden zien dat de zes kernen prima hun werk deden. Of de processor ook op andere moederborden met afwijkende chipsets zal werken, wilde AMD niet bevestigen. Als we kijken naar de 890GX-chipset dan heeft de CPU een 140 W TDP. Het zou ook goed mogelijk kunnen zijn dat de TDP 125 W is vanwege de daling in TDP als we kijken naar de huidige processoren.


Waarschijnlijk draaide het model van AMD op 2.8 GHz.