Nieuwe Philips 346P1CRH: curved monitor voor de flexwerkplek

MMD, fabrikant van Philips-monitoren, lanceert met de Philips 346P1CRH een nieuwe lcd-monitor in zijn curved-portfolio. De monitor doet tevens dienst als USB-C-dockingstation en is in de eerste plaats op zakelijk gebruik gericht.

De curved Philips 34P1CRH heeft een schermdiagonaal van 34 inch en beschikt over een WQHD-resolutie van 3.440 bij 1.440 pixels. MMD adverteert verder volgende beeldspecificaties: 500 nits helderheid, 3000:1-contrastverhouding, 4 ms responstijd, en een refreshrate van 100 Hz met VESA’s Adaptive-Sync-technologie voor een variabele refreshrate daarbovenop.

De 21:9-monitor kan 16,7 miljoen kleuren weergeven, en dekt 120 procent van het sRGB-kleurengamut, 90 procent van DCI-P3 en 88 procent van Adobe RGB. Verder is hij DisplayHDR 400-gecertificeerd.

Connectiviteit

De meerwaarde van de Philips 34P1CRH zit hem evenwel voornamelijk in de connectiviteit. De monitor beschikt over een KVM-switch, die toelaat om twee afzonderlijke pc’s te bedienen met een enkele scherm-toetsenbord-muis-combinatie. Verder doet hij ook dienst als USB-C-dockingstation, waardoor het een handige monitor is om in te zetten op flexwerkplekken.

De monitor kan op een computer worden aangesloten via DisplayPort 1.4, HDMI 2.0 of USB-C. Die laatste poort kan tevens stroom leveren (90 W) om je laptop op te laden. Verder zijn ook een DP-output voor multi-monitorconfiguraties, 4 USB 3.2-pootren, een GbE-poort, 5W-luidsprekers, een (Windows Hello-compatibele) 2 MP Full HD-camera met ingebouwde microfoon en een hoofdtelefoonaansluiting voorzien.

Beschikbaarheid

De draaibare standaard is in hoogte verstelbaar en laat toe om het scherm te kantelen. MMD adverteert verder nog niet nader omschreven ‘comfortfuncties’ die de vermoeidheid van de ogen zouden verminderen en energiebesparende functies, zoals een LightSensor en PowerSensor die tot 70 procent van de energiekosten zouden besparen.

De Philips 346P1CRH is vanaf deze maand beschikbaar en krijgt een adviesprijs van 589 euro (inclusief btw).