Orange lanceert nieuwe abonnementen met meer data en gezinskorting

Orange neemt afscheid van zijn dierenabonnementen en introduceert een vernieuwd mobiel portfolio onder de naam Go. Het idee achter de formules is meer mobiele data en scherpe kortingen voor gezinnen met grootverbruikers.

Orange ziet het mobiele dataverbruik van zijn klanten in snel tempo toenemen. Tussen begin 2018 en eind 2019 steeg het verbruik per klant zo’n twee en een halve keer, tot een gemiddelde van 4,5 GB per maand. Het nieuwe Go-aanbod is enerzijds bedoeld om het aanbod te vereenvoudigen en anderzijds om in te spelen op die vraag naar meer data.

Het nieuwe portfolio bestaat nog uit vier formules: Go Light, Go Plus, Go Intense en Go Unlimited. Vanaf Go Intense introduceert Orange gezinskortingen voor wie meer dan één simkaart – binnen dezelfde formule – aan zijn abonnement toevoegt. Zo betaal je voor de eerste simkaart bij Go Intense (15 GB) 30 euro en kost een tweede sim, met dezelfde hoeveelheid data, slechts 12 euro extra. De kortingen zijn scherp, maar alleen interessant wanneer iedereen in het gezin een hoog dataverbruik heeft.

1 sim2 sims3 simsDataBellenSms/mms
Go Light10 €/m20 €/m 30 €/m500 MB90 minOnbeperkt
Go Plus20 €/m40 €/m 60 €/m5 GBOnbeperktOnbeperkt
Go Intense30 €/m42 €/m63 €/m15 GBOnbeperkt Onbeperkt
Go Unlimited40 €/m62 €/m 93 €/mOnbeperkt*Onbeperkt Onbeperkt

Het onbeperkte datavolume van Go Unlimited is in praktijk beperkt tot 30 GB aan volle snelheid. Daarna kan je voor de rest van de maand nog steeds kosteloos verder surfen in België en de EU, maar weliswaar aan 512 Kbps. Orange heeft de limiet van zijn Fair Use Policy daarmee wel iets opgekrikt. Onder het huidige onbeperkte Arend-abonnement wordt je na 20 GB op een lagere snelheid gezet.

Best Destinations

Alerte lezers zullen opmerken dat in het nieuwe portfolio niet langer een alternatief bestaat voor Arend Premium. Daarbij wordt de onbeperkte Arend-bundel aangevuld met de optie ‘Best Destinations’ voor interessantere roamingmogelijkheden, zowel binnen de EU als daarbuiten, aan 61 euro per maand.

Orange liet tijdens een conference call met de pers aan Techzine weten dat Best Destinations als aparte optie in de markt wordt gezet voor 20 euro per maand, en voortaan ook met de andere bundels kan worden gecombineerd. Dat past naar eigen zeggen binnen de filosofie van de operator om klanten flexibiliteit te geven en alleen te laten betalen voor wat ze nodig hebben.

De optie kan maandelijks worden opgezegd en net als enkele andere extra mogelijkheden à la carte aan- of uitgevinkt via de MyOrange-app. Die app hangt momenteel met haken, ogen en ducttape aan elkaar, maar krijgt een grote update die vanaf vandaag wordt uitgerold, zo fluistert een woordvoerder ons toe.

Love-voordelen

Ook voor Love-klanten wordt het aanbod voordeliger vanaf dat je een combinatie met Go Intense of hoger neemt. Een Love Trio met Go Intense kost in de nieuwe constellatie met één simkaart 70 euro in plaats van 79 euro. Love Duo met Go Intense kost nog 55 euro per maand in plaats van 64 euro.

Voor deze tarieven gaan we uit van het basisaanbod met vast internet aan 100 Mbps download en 5 Mbps upload. Voor een upgrade naar 200 Mbps download betaal je nog altijd 10 euro extra per maand.

1 sim2 sims3 sims
Love Duo met Go Light44 €/m54 €/m64 €/m
Love Duo met Go Plus54 €/m74 €/m94 €/m
Love Duo met Go Intense55 €/m76 €/m97 €/m
Love Duo met Go Unlimited65 €/m96 €/m127 €/m
1 sim2 sims3 sims
Love Trio met Go Light59 €/m69 €/m79 €/m
Love Trio met Go Plus69 €/m89 €/m109 €/m
Love Trio met Go Intense70 €/m91 €/m112 €/m
Love Trio met Go Unlimited80 €/m111 €/m142 €/m

Bestaande klanten krijgen keuze

Het nieuwe Go-aanbod vervangt de oude dierenabonnementen, maar bestaande klanten worden niet automatisch overgezet. Zij kunnen ervoor kiezen om bij hun vertrouwde tariefplan te blijven of over te stappen naar één van de nieuwe formules.

Daarbij moet opgemerkt dat het voordeel van verdubbelde data voor Love-klanten verdwijnt in de nieuwe formules. Een klant die zijn Koala-abonnement met een Love Duo of Trio combineert, geniet vandaag van 8 in plaats van 4 GB mobiele data. Wie voor een Love-formule met Go Plus kiest, heeft ‘slechts’ 5 GB data ter beschikking.

Orange wijst er evenwel op dat een klant die gisteren een Love-combo met Koala had, vandaag voor slechts één euro extra 15 GB data krijgt in een Love met Go Intense. Opnieuw benadrukt de operator dat voor bestaande klanten de keuze volledig aan hen is om al dan niet te upgraden.