1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ondanks dat Google onlangs uitlatingen heeft gedaan dat ze overwegen om China te verlaten, blijft Google toch in China.

Zo meldde Eric Schmidt bij de presentatie van de kwartaalcijfers, "Google wil actief blijven in China omdat daar zoveel zakelijke kansen liggen". Hij vertelde dat Google goede zaken doet in China en dat het belangrijk is om te onderstrepen dat wij niet uit China weggaan.

Het doel van Google is het stoppen van het filteren in de zoekresultaten, ook al leidt dit misschien wel tot een gedwongen stopzetting van de zoekmachinedienstverlening in China.

Google meldde tijdens de presentie dat er in het laatste kwartaal een omzet is gedraaid van 4,91 miljard dollar. Dit is een groei van 17 procent in vergelijking met het jaar ervoor. De winst van Google kwam uit op 1,97 miljard euro. In het vergelijkbare kwartaal van 2008 boekte Google een winst van 382,4 miljoen dollar, maar schreef toen ook 1,09 miljard dollar aan investeringen af. De goede cijfers waren wel lager dan analisten hadden verwacht.

Google heeft nog altijd te maken met een tegenvallende vraag naar advertentieruimte op hun websites, wat toch de belangrijkste geldstroom hoort te zijn. Google heeft dit jaar zo’n 600 miljoen dollar omgezet uit China.