Microsoft werkt aan nieuwe organisatietool voor Outlook

Microsoft sleutelt aan een nieuwe organisatietool voor Outlook. De functie krijgt de naam ‘Spaces’ en dook dit weekend op in een gelekte video op Twitter. Microsoft wenst voorlopig nog niet te reageren op het nieuws.

Het ziet er naar uit dat Spaces een plaats moet worden waar je e-mails, notities, afspraken, to-do’s, documenten en andere bestanden kan samenbrengen in projecten. Het bestaan van de functie werd aan het licht gebracht door Twitter-gebruiker WalkingCat, die ook een gelekte video deelde.

Microsoft heeft het bestaan van de functie nog niet willen bevestigen en zegt in een reactie aan ZDNet dat het “niet reageert op geruchten en speculatie”. Dat is een ietwat bizarre reactie, gezien de video van Microsoft zelf afkomstig is en sommigen er al in zijn geslaagd om de service te vinden via de website van het bedrijf.

“Spaces verzamelt je documenten, e-mails en evenementen met behulp van de zoektermen die jij hier opgeeft. In aankomende releases gebruiken we AI om te helpen bij het ontdekken gen groeperen van werkitems in Spaces”, klinkt het in een formulier dat WalkingCat kon oprakelen.

Spaces lijkt een vroeg voorbeeld te kunnen zijn van Microsofts Fluid-framework voor Office, al is dat op dit moment nog niet duidelijk. Het idee van Fluid is dat gebruikers naadloos met elkaar kunnen samenwerken over documenten en applicaties heen.