1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung en Nokia hebben beide besloten te gaan investeren in Swype. Swype is een nieuwe manier voor tekstinput op een mobiele telefoon. Swype is ontwikkeld door de T9-ontwikkelaars, waardoor de kans toch groot is dat dit ook een succes gaat worden.

In totaal gaan de beide bedrijven 5,6 miljoen investeren in Swype. Op die manier hopen ze dat de ontwikkeling van de nieuwe tekstinput-methode sneller gaat en dus eerder bruikbaar is voor telefoons. De beide bedrijven nemen nu belang in het bedrijf en investeren dus door middel van aandelen. Hoeveel procent van de aandelen nu in handen is van Samsung en Nokia blijft echter onduidelijk.

Bij Swype sleep je als het ware de woorden bij elkaar. De ontwikkelaar claimt dat het veel sneller gaat als bijvoorbeeld typen op een iPhone of op een ander onscreen QWERTY-toetsenbord. Bij Swype verbindt je de letters, waardoor het woord dus ontstaat. Wanneer het daadwerkelijk uitgeleverd gaat worden op telefoons is nog niet duidelijk. De verwachting is dat dit begin volgend jaar toch echt op telefoons geïnstalleerd gaat worden.