Ezviz lanceert nieuwe wificamera, de C6B

Ezviz kondigt de beschikbaarheid van zijn nieuwe wificamera C6B aan. Dit apparaat moet geschikt zijn voor zowel thuis- als zakelijk gebruik. Het bedrijf belooft een combinatie van een futuristisch design met uitgebreide functionaliteit. Een 360-graden-panoramacamera, een privacystand en nachtzicht vallen daaronder.

In het persbericht spreekt Ezviz, een dochteronderneming van Hikvision, over een hoogglans witte kleur en ronde vormen die de wificamera laat lijken op een lieflijke robot. Het monteren moet bovendien zeer eenvoudig zijn. Zo kun je de C6B neerzetten of aan het plafond bevestigen. Het installeren van de wifiverbinding en de app wijst zichzelf. De applicatie is namelijk te koppelen door de QR-code op de onderkant van de camera te scannen.

Functionaliteiten

Over de 360-graden-panoramabeelden schrijft Ezviz dat de slimme camerahelm beschikt over een pan- en tilt-functie zodat je elk hoekje kan bekijken. De telefoon is daarbij als afstandbediening te gebruiken. Automatisch volgen is mogelijk doordat de camera geluid en beweging kan traceren. Via de applicatie kan de privacystand ingeschakeld worden, zodat de helm dichtdraait en er niet meer meegekeken wordt.

Door nachtzicht tot tien meter te bieden, wil de C6B de gebruiker bijvoorbeeld de mogelijkheid bieden om te checken of de baby slaapt. Daarnaast is het mogelijk om foto’s en video’s op te slaan op een micro SD-kaart (tot 128 GB) of recorder. De ingebouwde microfoon en speaker maken versturen en ontvangen van audio mogelijk.

Tot slot bericht Ezviz nog over slimme beveiliging en HD-beeld en 8x digitale zoom. Die eerste functie activeert de camera zodra de C6B geluid of beweging registreert. Vervolgens traceert de camera het bewegende object en krijgt de gebruiker onmiddellijk een melding op zijn telefoon. Met de andere optie belooft Ezviz kraakheldere foto’s en video’s met een resolutie tot 1280 bij 960 pixels te leveren. De 8x digitale zoom moet het mogelijk maken om tot in de kleinste detail te zoomen.

Beschikbaarheid

De nieuwe wificamera is dus per direct beschikbaar via geselecteerde verkooppunten. Het aantal verkopers zal nog verder uitbreiden. Er geldt een adviesprijs van 119 euro inclusief BTW.