1 min

Gamers vinden het soms nogal duur om alle games te kopen die ze leuk vinden. Daar hebben ze bij de Xbox al een andere optie voor gevonden, namelijk de Xbox ombouwen. Alleen hier steekt Microsoft nu een stokje voor.

De optie ombouwen was er al vanaf de Xbox Original. Hiermee konden mensen illegale games spelen of zelfs cheaten. Zo heeft het spel Halo 2 ook ondervonden. Daar werd de optie ombouwen aardig gebruikt om te kunnen winnen, aangezien je dan echt alles in het spel kon gaan veranderen. Microsoft had hiervoor destijds een update uitgebracht zodat elke omgebouwde Xbox werd afgesloten van Xbox live.

Het aantal omgebouwde Xbox consoles is al aardig verminderd omdat het cheaten met een omgebouwde Xbox vrijwel onmogelijk is. Het ombouwen wordt nu vooral voor andere doeleinden gebruikt. Zo wordt het gebruikt voor het spelen van illegale kopieën, savegames van andere mensen, of zelfs om grotere harde schijven te gebruiken die niet van Microsoft af komen. Hierdoor is Microsoft weer aan de gang geweest en heeft 600.000 gebruikers van de Xbox Live Service afgesloten. Er wordt verwacht dat er zelfs 1 miljoen gebruikers van de Xbox Live Service zijn afgesloten, wat volgens Microsoft nog een klein aantal is.

De piraterij zou 750 miljoen pond kosten voor de gamesindustrie.