1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Verizon en HTC hebben vandaag een Windows Mobile 6.5-toestel uitgebracht. Het toestel, de HTC Imagio, gaat exclusief naar Verizon toe. Het is een Windows Mobile 6.5-toestel, met TouchFlo-interface.

De HTC Imagio dook al eerder op als de HTC Whitestone, toen kwamen er geruchten uit dat het toestel bij Verizon uit zou komen en die zijn inmiddels bevestigd. Er lekte namelijk een roadmap uit bij Verizon, waar de nieuwe toestellen die de provider aan gaat bieden opstaan.

De Imagio biedt mobiele televisie aan en dat is wel vrijwel uniek. Mobiele televisie wordt geregeld door middel van V Cast, een mobiele televisie-dienst die beheerd en gerund wordt door Verizon. Hoe de televisie-mogelijkheden werken is nog niet duidelijk.

De Imagio heeft een 528mhz processor, eentje die HTC meestal in zijn telefoon stopt. Daarnaast is er uiteraard ondersteuning voor HSDPA, GPS en Wifi. Zowel GSM- als CDMA-netwerken worden ondersteund door het toestel, dus hij zou in theorie ook in Europa uit kunnen komen. Het toestel heeft een scherm van 3,6" en een resolutie van 800×480 pixels.

De Imagio komt vooralsnog alleen in Amerika uit onder de Verizon-vlag. Of het toestel naar Nederland of Europa komt is niet duidelijk. HTC Nederland weigert enig commentaar op de vraag of het toestel bij de Nederlandse Windows Mobile 6.5-launch aanwezig zal zijn. HTC staat er zelf wel, om reeds bestaande en nieuwe telefoons te showen. Het toestel ligt vanaf 6 oktober in de Amerikaanse Verizon-winkels.