1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Als de geruchten betrouwbaar zijn – en ze komen uit redelijke betrouwbare hoek – dan zou de X2 wel eens de laatste Windows Mobile-smartphone van Sony Ericsson kunnen worden. De X2 is recentelijk aangekondigd en zou gelijk de laatste zijn die met Windows geleverd wordt.

Dat zou, volgens de Rus Eldar Murtazin, te danken zijn aan tegenvallende verkoopresultaten. Murtazin wordt gezien als de beste telecom-journalist, omdat hij vaak inside-informatie te horen krijgt die elke andere journalist niet los krijgt. De geruchten zijn dus vrij betrouwbaar, maar er is nog niets bevestigd. Sony Ericsson’s XPERIA X1 heeft geen verkooprecords gebroken en is eigenlijk relatief gezien slecht verkocht. Voor de X2 wordt eigenlijk hetzelfde verwacht.

In plaats van de Windows Mobile-smartphones gaat Sony Ericsson wel op de proppen komen met Android- en S60-telefoons. De Symbian S60-telefoons zullen volgens de geruchten nog acceptabel zijn, maar Murtazin vreest dat de Android-telefoons die Sony Ericsson uit wil brengen verslagen kunnen worden door concurrent HTC. De telefoons komen naar verwachting in 2010 op de markt.

Sony Ericsson heeft tot nu toe geen Symbian- of Android-toestellen aangekondigd. De X3, eveneens uit de XPERIA-serie zou echter wel Android gaan draaien, zo zijn de laatste geruchten. Dit toestel zou echter nog in december op de markt komen, of dit gehaald gaat worden is echter nog maar de vraag.