Eizo lanceert verstelbare zakelijke designmonitor

Eizo lanceert een betaalbare maar stijlvolle monitor voor zakelijke omgevingen, voorzien van de nodige ergonomische functionaliteit.

De FlexScan EV2460-WT is een nieuwe monitor van Eizo. Met het toestel mikt de schermfabrikant op de zakelijke markt. De EV2460-WT komt voorzien van een 23,8 inch IPS-paneel met 1.920 x 1.080-schermresolutie. Dat paneel moet waarheidsgetrouwe kleuren bieden, onder andere dankzij de 10 bit-lookup-tabel. Vooropgestelde Delta E-waarden communiceert Eizo niet. De monitor heeft een maximale helderheid van 250 cd/m² en een contrast van 1000:1.

Ergonomie

De monitor heeft met 5,4 mm een best dunne schermrand die wit of zwart wordt afgewerkt. Eizo mikt op een modern minimalistisch design voor gebruik binnen kantoren. Belangrijker dan het design is de ergonomie, maar ook daar zit alles in principe snor. Het scherm komt immers voorzien van een voet die helemaal verstelbaar is, inclusief in de hoogte.

Eizo integreert Pulse-width Modulation in het display om flikkeringen tegen te gaan, wat vermoeidheid van de ogen moet voorkomen. Verder is het scherm instelbaar tot op één procent van de maximale helderheid en dus ideaal voor gebruik in donkere ruimtes. De monitor is voorzien van DisplayPort, DVI-D, HDMI en Dsub-aansluitingen. USB Type C ontbreekt helaas, waardoor dit scherm toch niet helemaal mee is met z’n tijd. De Eizo FlexScan EV2460-WT is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 334 euro inclusief btw.