2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Piep! Jawel, ook deze keer komt de gadget roundup heel laat tevoorschijn, maar zoals iedereen weet zijn muizen nachtdieren, dus we konden deze roundup niet eerder publiceren. Ik hoor je iets denken over deadlines, maar om de sfeer niet te pesten hou je dat beter voor jezelf. In ieder geval, we beginnen deze week met een muis die eigenlijk in de snoepkast thuishoort, gaan verder met een exemplaar waar elke heks jaloers op zou worden en we besluiten met wat namaakdesign uit China. Veel leesplezier!

Niet-eetbare njammie

Het mag dan misschien wel het ideale geschenk zijn voor een chocoladeverzamelaar, veel meer dan zijn uiterlijk heeft deze muis eigenlijk niet te bieden. Maar geef toe, dat uiterlijk is helemaal niet mis. Oké, de smaak ontbreekt en de ergonomie is nul, maar enkel naar de muis kijken levert mij al een kwijlbekkie op. Gelukkig is de muis draadloos, want zo’n verzamelstukje met een draadje aan, dat zou toch niet netjes staan in je glazen kast. Met een prijs van 36 dollar is muis wel aan de prijzige kant.

Eeek! Een spin! Ofzo.

Mensen met een angst voor spinnen, in de volksmond ook bekend als arachnafobie, blijven maar beter ver weg van deze muis. Net zoals die speciale lolly’s uit Australië bevat ook deze muis namelijk een leuke verassing. Het Japanse Thanko biedt met name muizen aan waarin een (gelukkig) dode spin zijn laatste rustplaats heeft gekregen. Ik mag dan wel hopen dat Thanko gekozen heeft voor opgezette dieren en niet voor doodgewone spinnenlijken, want anders vrees ik dat je muis er na zes maanden net iets minder appetijtelijk gaat uitzien. Mensen die niet zo gek zijn van spinnen, kunnen ook kiezen voor een schorpioen. Voor omgerekend 10 euro zou ik deze toch maar overwegen. Nog niet overtuigd? Bedenk dan eens wat er gebeurt als je deze muis op het bureau van je moeder of kleine zusje zet.

Zelf met de cursor aan de slag

Het design van deze muis werd honderd procent gepikt van Art Lebedev, de ontwerpstudio die onder andere bekend is van haar Optimus Maximus-keyboard, maar daarom zijn het ook Chinezen natuurlijk. Bovendien is de muis (nog?) niet te koop bij Art Lebedev en zal die muis bij laatstgenoemde ook veel meer geld kosten dan hij waard is. En wat moet je dan? Juist, dan ga je voor namaak. De muis, in de vorm van een cursor ligt volgens Art Lebedev allesbehalve slecht in de hand en voor 12 dollar kun je dat eigenlijk best wel zelf eens uitproberen, nietwaar?