Samsung lanceert rugged Xcover Pro-smartphone met verwisselbare batterij

Samsung lanceert met de XCover Pro een rugged smartphone die in tegenstelling tot de concurrentie behoorlijk elegant is. Het toestel is waterdicht, MIL-STD 810G gecertificeerd en overleeft een val van 1,2 meter hoogte. Een verwisselbare batterij zorgt voor de nodige continuïteit.

Samsung mikt met de XCover Pro op eerste lijnwerkers in bijvoorbeeld constructie, logistiek, healthcare of retail. De rugged afwerking zorgt ervoor dat het toestel waterdicht (IP68) is en een val van 1,2 meter hoogte kan weerstaan.

De Samsung XCover Pro heeft een Military Standaard-norm (MIL-STD 810G) doorlopen en kan volgens de fabrikant behoorlijk wat misbruik af. Het toestel mikt met de XCover Pro resoluut op de enterprisemarkt, maar Samsung gaat het toestel ook los aanbieden in de winkel voor wie een stevige smartphone nodig heeft voor zijn beroep.

Samsung biedt met de XCover Pro een meer luxe versie van de XCover 4s die sinds een half jaar beschikbaar is aan 259 euro in Enterprise Edition.

Verwisselbare batterij

De aanwezige 4.050 mAh-batterij is volgens Samsung voldoende om vlot doorheen de dag te komen. Wie toch meer nodig heeft, kan de batterij eruit halen en een nieuwe (optioneel verkrijgbaar) steken om verder te werken. Verder zijn de specificaties degelijk genoeg voor de markt waarop Samsung mikt: Exynos 9611 (2 GHz octacore), 4 GB RAM, 64 GB opslag (uitbreidbaar tot 512 GB via microSD), Android 10 en dualsim. Het toestel weegt maar 179 gram en is 9,94 mm dun.

Samsung Galaxy XCover Pro

Omdat professionals regelmatig nood hebben aan een degelijke camera, heeft het toestel achteraan twee camera’s achteraan: een 25 megapixelvariant (AF, f/1.7) en een 8 megapixel breedhoekcamera (FF, f/2.2). Die laatste is een welgekomen toevoeging voor professioneel gebruik wanneer de traditionele camera niet de lading dekt. Vooraan is er een 13 megapixelcamera aanwezig.

Het toestel heeft twee programmeerbare knoppen waarvan die aan de zijkant twee acties ondersteunt door kort of lang in te drukken. In totaal gaat het om drie verschillende acties. Denk daarbij aan het openen van een barcodescanner, zaklamp of het lanceren van een CRM-app, zonder dat je doorheen apps of menu’s moet scrollen. Tot slot is er RFID-ondersteuning (zowel short range als long range).

Het 6,3 inch IPS LCD-scherm heeft een resolutie van 1.080 x 2.340 pixels (19,5:9-ratio) en blijft werken wanneer je handschoenen aan hebt. Ook wanneer het regent of sneeuwt blijft het scherm responsief op je input reageren. Met een helderheid van 420 tot 480 nits moet het bij zonlicht goes leesbaar blijven.

Vier jaar veiligheidsupdates

Samsung heeft met Microsoft samengewerkt om van de XCover Pro de allereerste gecertificeerde telefoon te maken die de nieuwe Teams Walkie Talkie-functie native ondersteunt. Je kan de functie toevoegen aan een van de twee beschikbare fysieke knoppen. Naast laden via USB-C biedt het toestel ook Pogo pin-ondersteuning om het toestel op te laden. Zo ontlast je de USB-C-connector in rugged omgevingen dankzij een aparte Pogo pin-lader.

Samsung Galaxy XCover Pro

Dataveiligheid is een belangrijk onderdeel van de XCover Pro met een vingerafdruksensor aan de zijkant van het toestel, gezichtsherkenning vooraan en Samsung Knox. Die laatste biedt hardwarematige beveiliging, data-isolatie, encryptie en boot- en runtimebescherming. Knox laat bedrijven ook toe om snel toestellen in te stellen en firmwareversies te beheren. IT-admins kunnen via Knox Configure en Knox E-FOTA hun fleet beheren.

De Samsung Galaxy XCover Pro is in België enkel beschikbaar als Enterprise Edition. Hiermee garandeert Samsung twee jaar beschikbaarheid op de markt van de XCover Pro en vier jaar veiligheidsupdates (eerste drie jaar maandelijkse updates, laatste jaar kwartaalupdates). Het toestel is vanaf vandaag beschikbaar en kost 509 euro incl. btw.

Samsung Galaxy XCover Pro
Samsung Galaxy XCover Pro
Samsung Galaxy XCover Pro