1 min

Tags in dit artikel

,

Bing Travel, een nieuwe functie in de nieuwe zoekmachine van Microsoft, biedt ongeveer dezelfde functies als de website Kayak.com. Deze website beschuldigt Microsoft nu van ordinair en schaamteloos jatwerk.

Op Kayak.com kan men reizen vergelijken bijvoorbeeld in prijs. Deze functie biedt Bing Travel ook. Tegelijkertijd is de layout ook overgenomen Zowel Bing Travel als Kayak.com biedt een smalle, grijze linkerkolom waar met schuiven de gewenste vertrektijden en de maximumprijs van de gevonden tickets kunnen worden ingesteld. Hiermee lijkt Kayak’s aantijging steeds meer voeten in aarde te krijgen.

"De uitstraling van Bing Travel lijkt er op te wijzen dat Microsoft zich kan vinden in onze benadering", aldus Robert Birge van Kayak in een verklaring. Microsoft heeft al gereageerd op de aantijgingen: "Bing Travel is gebaseerd op zelfstandig ontwikkelwerk van Microsoft en Farecast.com, dat Microsoft in 2008 heeft overgenomen." Kayak heeft zijn advocaat inmiddels een brief laten sturen met het dringende verzoek te stoppen met dit kopiëren.