1 min

Tags in dit artikel

,

Volgens diverse bronnen werkt Google aan een manier om microblogging-diensten zoals Twitter te doorzoeken. Het voordeel aan deze zoekfunctie moet worden dat er meerdere diensten doorzocht worden en er gesorteerd wordt op relevantie, in plaats van op tijd en datum.

Volgens diverse bronnen, veelal Google Translate-vrijwilligers, werkt Google aan deze zoekfunctie. De zoekfunctie moet dan onder meer Twitter gaan doorzoeken, het gaat dan om de updates die geplaatst worden hierop. Twitter biedt zelf ook een goede zoekfunctie, deze sorteert echter op tijd en datum en niet op relevantie.

Hoe de nieuwe zoekfunctie gelanceerd gaat worden is nog niet bekend. Het kan zijn dat Google ervoor kiest deze in Google Search in te bouwen, maar mogelijk lanceert Google er een aparte dienst voor. Vergelijkbare diensten zijn onder meer Google Video Search en Google Blog Search. Deze stellen gebruikers respectievelijk instaat om te zoeken naar video’s en blogposts. Deze resultaten zijn van diverse websites afkomstig en geordend op relevantie.

Het lijkt een voor de hand liggende stap dat Google deze dienst ontwikkeld. Marissa Mayer, hoofd zoekfuncties bij Google, had al aangegeven dat Google interesse had in dergelijke zoekfuncties. Het lijkt erop dat deze dan toch gerealiseerd worden.