Dell lanceert 86 inch Interactive Touch Monitor met USB-C

Dell introduceert een nieuwe versie van zijn 4K Interactive Touch Monitor met een groter 86 inch (nu ja, 85,6 inch) schermpaneel en een USB-C-aansluiting.

De Interactive Touch Monitor is bedoeld om teams eenvoudig tijdens meetings te laten samenwerken op één scherm. Met zijn 85,6 inch is het nieuwe display van Dell een fractie groter dan de 85 inch Surface Hub 2 van Microsoft, en daarmee meteen ook het grootste in zijn soort.

Dell maakt gebruik van een IPS-paneel met 4K-resolutie (3.840 x 2.560) en voorziet touchbediening voor twintig aanraakpunten tegelijk. Daardoor kunnen meerdere gebruikers effectief simultaan samenwerken op het scherm. Daarbij moeten we wel opmerken dat de fabrikant maar één stylus meelevert.

In tegenstelling tot de eerder vernoemde Surface Hub, is de Interactive Touch Monitor geen volledige pc, maar uitsluitend een scherm. Dell voorziet zes input-aansluitingen: 1x DisplayPort, 4x HDMI en 1x USB-C. De USB-C-poort ondersteunt DP Alt Mode en 90W Power Delivery. Verder zijn ook nog vier USB-A-poorten, Gigabit Ethernet en een RS232-poort voorzien.

De Interactive Touch Monitor werkt met eender welke host (via één van voornoemde aansluitingen), maar Dell biedt ook de optie om het in een all-in-one te transformeren via een OptiPlex Micro PC, die aan de achterkant van het scherm kan worden gemonteerd.

De Interactive Touch Monitor wordt deze maand gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas en is vanaf april beschikbaar. Prijzen werden nog niet bekendgemaakt.