1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Mexicaanse griep is een populair spamonderwerp. Dat blijkt uit een roundup van SPAMFighter. Het anti-spam-bedrijf heeft aangegeven dat onder andere de naam ‘Wereldgezondheidsorganisatie’ massaal misbruikt wordt.

Momenteel bevindt de Mexicaanse griep zich in alarmfase 5, waarmee het nog net geen pandemie is. Dit zit er echter wel aan te komen en op die dag zullen ook het aantal spamberichten met betrekking tot de griep explosief stijgen. Zo meldt SPAMFighter. Op dit moment is er ook al sprake van een grote groei, aangezien op sommige dagen het aantal geregistreerde spamberichten over dit onderwerp met driehonderd procent toeneemt.

Martin Thorborg, medeoprichter en CMO van SPAMfighter: "In eerste instantie werden voornamelijk spamberichten met suggestieve onderwerpregels verstuurd. Bijvoorbeeld dat Madonna of een andere beroemdheid het Mexicaanse-griepvirus had opgelopen. Nu de wereldwijde paniek toeneemt, versturen spammers berichten uit naam van bijvoorbeeld de WHO, die er dan opvallend officieel uitzien. In deze berichten geven ze informatie over preventieve maatregelen, links naar statistieken en online apotheken, of andere informatie. Deze berichten bevatten echter schadelijke malware."