HP pakt uit met All-in-One met desktophardware en RTX-gpu

De HP Envy 32 All-in-One is een premium computer gericht op prosumers. Onder de motorkap van het toestel propte HP desktop-componenten, waaronder gpu’s uit Nvidia’s RTX-reeks.

Update: lokale prijs en beschikbaarheid.

HP omschrijft de Envy 32 AiO als een persoonlijke creatieve studio. De nadruk ligt daarbij zowel op creatief als op persoonlijk. Creatief omdat de hardware zelfs veeleisende designers, 3D-ontwerpers en foto- en videobewerkers zal bekoren. Onder de motorkap is het systeem configureerbaar met high-end desktopcomponenten. Denk aan een Intel Core i9 en een grafische kaart uit Nvidia’s GeForce RTX-reeks. De AiO is configureerbaar met maximaal een GeForce RTX 2080, wat moet volstaan voor zelfs de meest veeleisende workloads. Work hard, play hard, want gamen kan je natuurlijk ook met die gpu.

HDR

Verder vind je binnenin tot 1 TB aan PCIe-SSD-opslag en maximaal 32 GB aan DDR4-RAM. De creatieve geesten zullen bovendien het scherm appreciëren. Het 31,5 inch 4K-display komt gekalibreerd uit de doos en ondersteunt HDR600. HP claimt een straffe nauwkeurigheid met een Delta E kleiner dan 2. Tot slot is er nog de 6000:1-contrastratio.

HP is trots op de 92,8 procent scherm – behuizingratio maar die neemt de enorme luidsprekerbalk onder het display niet in rekening. Die doet de AiO iets logger lijken dan hij is. De luidsprekers zijn één van de stokpaardjes van het toestel. Hun kwaliteit zou erg hoog zijn en bovendien kunnen ze luid. Leuk voor wie daar belang aan hecht.

Persoonlijk gebruik

AL bij al blijft de AiO zoals gezegd een persoonlijk toestel. Voor echt professioneel gebruik in een bedrijfscontext ontbreken de Quadro-kaarten als optie, net als Xeon-chips of ECC-geheugen. HP wil niet antwoorden op onze vraag of het Elite-portfolio binnenkort een gelijkaardig toestel zal krijgen dat meer op zakelijke gebruikers is gericht. De consumentenhardware is vanzelfsprekend meer dan krachtig genoeg voor zelfstandigen of zelfs kmo’s waar de managements- en eenvormigheidsvoordelen van de Quadro-reeks minder essentieel zijn.

De AiO is nu beschikbaar met vanafprijs van 2.400 euro inclusief btw voor het lichtste model.