Android-gebruikers kunnen voortaan bellen via Windows 10

Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van de belfunctionaliteit in zijn ‘Jouw telefoon’-app op Windows 10. Android-gebruikers kunnen voortaan telefoontjes aannemen en uitvoeren vanaf hun pc.

De belfunctie was al enige tijd in ontwikkeling en werd de laatste maanden getest door Windows Insiders met compatibele Samsung-telefoons. Nu Microsoft de functie algemeen beschikbaar heeft gemaakt, kunnen in principe alle Windows 10-gebruikers met een compatibele Android-telefoon (versie 7.0 of hoger) er gebruik van maken.

Gebruikers kunnen vanaf hun Windows-pc een nummer ingeven of door de contactenlijst op hun smartphone bladeren, om een oproep te starten. Daarnaast toont de app ook je belgeschiedenis en is het mogelijk om een telefoontje terug van je pc naar je telefoon over te dragen, aldus Windows Central.

Smartphone op je pc

De ‘Jouw telefoon’-app kan worden gedownload uit de Microsoft Store, maar het lijkt erop dat de noodzakelijke update om te kunnen bellen nog niet voor iedereen beschikbaar is. Wij kregen alleszins nog geen toegang tot de functionaliteit op de Surface Pro 7 in combinatie met een Huawei Mate 20 Pro.

Het idee achter ‘Jouw telefoon’ is dat je smartphone in je broekzak kan blijven wanneer je achter je Windows 10-pc zit. De applicatie is al langer in staat om meldingen, sms’en en recente foto’s van je smartphone weer te geven op je computer.

Microsoft blijft bovendien sleutelen aan nieuwe features en experimenteert onder meer met een spiegelfunctie om je smartphonescherm op je pc weer te geven. Daarvoor werkt het opnieuw in eerste instantie samen met Samsung.