1 min

Tags in dit artikel

Google heeft gisteren een nieuwe sync-tool vrijgegeven. Het synchronisatiehulpmiddel moet ervoor zorgen dat men gemakkelijk Gmail-contacten en Google Calendar-afspraken op de mobiele tefoon kan synchroniseren naar de respectievelijke Google-diensten Gmail en Google Calendar.

Er was al een hulpmiddel beschikbaar om Google Calendar te syncen met de mobiele telefoon, door middel van deze tool wordt het echter met een push-functie gedaan. Waardoor het gelijk gebeurd en er dus geen interval meer tussenzit van enkele uren, of dat het zelfs handmatig moest gebeuren. Google maakt hiervoor gebruik van Google Active Sync, dat meegeleverd wordt met Exchange.

Er is momenteel nog wel een bug aanwezig die ervoor zorgt dat telefoons die draaien op de iPhone-software of op Windows mobile bestaande contacten en afspraken volledig kwijtraken, bij alle andere besturingssystemen waarvoor de tool beschikbaar is, Nokia-software, BlackBerry-software, Sony Ericsson-software, of Motorola-software, gebeurd dit niet. Tevens ondersteunt Google Calendar ‘slechts’ vijf kalenders, waardoor mensen met veel verschillende kalenders dus niks aan de tool hebben.

Op dit moment wachten vele mensen nog op een manier om Gmail in te laden op de mobiele telefoon, eveneens door middel van push-technologie. Dit is op het moment nog niet beschikbaar, maar komt wellicht in volgende versies van de synctool. De tool is hier te downloaden en is gratis, men betaalt enkel de kosten van de provider voor het gebruik van de internetverbinding.