2min

Tags in dit artikel

MSI heeft de NetOn AP1900 onlangs officieel aangekondigd. De "all-in-one"-desktop was eerder al te aanschouwen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas van dit jaar.

Met de NetOn AP1900 wil MSI de huidige desktops die office-werk doen gaan vervangen. Een aparte behuizing is niet nodig voor de hardware van de NetOn AP1900, want de hardware is geïntegreerd in het beeldscherm dat 18,5 inch groot is. Het voordeel hiervan is dat er minder ruimte ingenomen wordt. Bij het product van MSI wordt er ook gelet op het energieverbruik en daarom heeft men gekozen voor een Intel Atom-processor inclusief bijbehorende chipset.

De processor in kwestie is de Intel Atom N270. Deze processor is actief op een kloksnelheid van 1,6GHz. De totale hoeveelheid werkgeheugen bedraagt 1GB en het grafische werk wordt verzorgd door een Intel GMA950. De harde schijf die aanwezig is in de NetOn AP1900 heeft een opslagcapaciteit van 160GB. Overige features die aanwezig zijn in het product betreffen geintegreerde 7.1 HD-audio, 802.11b/g WiFi, twee 3W-speakers die geïntegreerd zijn, een Super-Multi DVD-speler, een 1.3 megapixel webcam, een 4-in-1 kaartlezer en Gigabit LAN.

Het 18,5 inch beeldscherm dat eerder genoemd werd is in staat om een resolutie van 1366 pixels bij 768 pixels weer te geven. Dat betekent dat het scherm in staat is om HD ready-materiaal op een juiste manier weer te kunnen geven. De maximale resolutie van het scherm bedraagt 1680 pixels bij 1050 pixels. Het beeldscherm waar de hardware in verwerkt zit heeft een dikte van 3,5 cm.

Volgens MSI gebruikt het systeem onder full load niet meer dan 35W aan energie. De geluidsproductie door de NetOn AP1900 bij full load zou volgens het bedrijf 26 dBA bedragen.

Men verwacht dat de NetOn AP1900 later in de maand februari verkrijgbaar zal zijn voor de consument. Op dit moment is het product al wel opgenomen in het assortiment van verscheidene webshops in Europa. Dit zijn veelal webshops die zich bevinden in Duitsland en Oostenrijk. De goedkoopste webshop die de NetOn AP1900 aanbiedt vraagt op het moment van schrijven 484,03 euro voor het product.