2min

Tags in dit artikel

, , ,

MSI heeft onlangs laten weten dat er binnenkort twee nieuwe Radeon HD 4870-kaarten van het bedrijf tot de markt van de grafische kaarten toe gaan treden. De grafische kaarten zijn, zoals vanzelfsprekend, gebaseerd op de RV770-core en hebben andere koeling aan boord.

Zo maakt de kaart gebruik van non-reference cooling die in totaal twee slots nodig heeft. Deze koeler zou de temperaturen volgens bronnen flink moeten laten dalen. De vormgeving van de koeler, de twee heatpipes en de 90mm fan zouden in staat moeten zijn om de temperaturen terug te brengen tot gemiddeld 44 graden en 66 graden. Het gaat hier respectievelijk om de temperaturen in idle-toestand en de temperaturen onder load. De fan opereert op een snelheid van 2800 rotaties per minuut en verplaatst hiermee 56 CFM aan airflow. Hierbij wordt een geluid geproduceerd van 33,75 dBA.

De twee grafische kaarten werken allebei op dezelfde kloksnelheden. De core draait op een kloksnelheid van 750MHz en het geheugen is actief op een kloksnelheid van 3600MHz. Het grote verschil tussen de twee grafische kaarten is de totale hoeveelheid GDDR5-geheugen die aanwezig is. Het ene model heeft 512MB aan boord en het andere model is uitgerust met een grotere hoeveelheid, namelijk 1GB. De geheugenbus van de grafische kaarten is 256-bit. Tevens bieden de grafische kaarten ondersteuning voor Dual Link DVI en een HDMI-aansluiting ontbreekt ook niet.

Men verwacht dat de twee producten binnenkort verkrijgbaar zullen zijn voor de consument. Op het moment van schrijven is er nog niet iets bekend over een officiële adviesprijs.