Apple bevestigt afsluitproblemen bij 2019 MacBook Pro-toestellen

Het probleem situeert zich specifiek op de 2019 13-inch MacBook Pro met de 2x Thunderbolt 3 USB-C-configuratie en Touch Bar. Sommige laptops worden plots uitgeschakeld ondanks dat de batterijlading nog voldoende is. Apple bevestigt het probleem nu officieel en geeft twee richtlijnen mee als potentiële oplossing.

Apple laat weten dat een aantal klanten problemen ondervinden met de nieuwste 13-inch MacBook Pro met twee USB-C-aansluitingen. Op Reddit, MacRumors en andere online platformen staan lange lijsten met klachten, potentiële oplossingen en adviezen. Apple denkt dat het een oplossing heeft, maar verwerkt nog extra data voordat het officieel een definitieve oplossing meedeelt.

Allereerst is er het advies om naar de nieuwste versie van macOS te updaten mocht je dat nog niet hebben gedaan. Software kan een mogelijke rol spelen, maar het zou ook een kalibratieprobleem kunnen zijn.

Slaapstand inschakelen

Naast de nieuwste software update adviseert Apple om de batterij van de MacBook Pro tot ergens onder de 90 procent te laten te laten zakken. Daarna moet je de oplader aan te sluiten, alle applicaties onmiddellijk sluiten en het laptop sluiten om zo de slaapstand te activeren.

Na de activatie van slaapstand dien je de 13-inch MacBook Pro minstens 8 uur continu te laten opladen.

Wie daarna nog steeds problemen ondervindt met onregelmatig afsluiten van het systeem op verschillende batterijpercentages, kan bij de Apple helpdesk terecht. Daar kan een afspraak worden gemaakt met een lokaal Apple servicepunt zodat de fabrikant zelf het toestel grondig kan inspecteren.

Apple benadrukt dat niet elke 2019 13-inch MacBook Pro met twee Thunderbolt 3 USB-C-aansluitingen problemen ondervindt. Wie haast altijd zijn MacBook Pro gebruikt met de lader, kan wel beter een paar keer testen zonder lader om te zien of het toestel op de batterij probleemloos werkt.