2min

Tags in dit artikel

, , ,

Verschillende bronnen, waaronder Wall Street Journal brengen op dit moment de geruchten naar buiten dat Walt Disney wellicht van plan is om een bod te doen op Electronic Arts. Zo heeft Wall Street Journal laten weten dat Disney een betere plaats op de gamingmarkt wil krijgen en dat het een goede mogelijkheid zien om in deze markt extra inkomsten te kunnen verdienen gedurende een lange periode.

Disney zegt op dit moment nog helemaal niets. Wel laat het de optie open dat het mogelijk is dat het EA wil gaan kopen voor een bedrag van ongeveer vier miljard dollar. Toch is het op dit moment nog te vroeg om te zeggen of Disney over de lange periode ook daadwerkelijk de meeste profijt heeft van het kopen van een bedrijf als EA.

Als Disney inderdaad EA op zou kopen dan kan het er ook voor gaan zorgen dat de spellen die uitgebracht worden onder het Disney-merk een stuk beter gaan verkopen dan zij op dit moment doen. Nog niet zo lang werd het spel Pure uitgebracht door Disney. Dit is het slechtst beoordeelde spel van dit jaar geworden. Veel mensen zeggen dat de slechte verkoopcijfers van dit product te maken hebben met het feit dat Disney te weinig doet aan marketing en de echte gamers geen vertrouwen hebben in een merk als Disney.

Ondanks het feit dat Disney erover nadenkt om een bod te doen op EA, is het zeer onwaarschijnlijk dat EA een bod als dit en een poging tot overname niet zal aanvechten. Hoewel EA het op dit moment misschien wat moeilijker heeft zijn er nog altijd een hoop dingen die goed gaan voor het bedrijf. Er bestaat dus een grote kans dat EA er gewoon weer bovenop komt en het bod van Disney dus afslaat.
Natuurlijk blijft ook de vraag staan hoe de echte gamers erover zouden denken wanneer het merk Electronic Arts overgenomen zou worden door Disney.