1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het nieuwe advertentiebeleid van YouTube heeft ervoor gezorgd dat ook gebruikers geld kunnen verdienen met het plaatsten van video’s. Voor sommige is het zelfs hun baan geworden.

Het advertentiebeleid maakt het mogelijk om advertenties naast de video’s te tonen. De gebruiker krijgt dan een deel van de opbrengsten van deze advertenties. Sommige mensen zagen hier wel hun toekomst in en hebben hun baan opgegeven om geld te verdienen via YouTube.

Een van hen is Michael Buckley. Deze Amerikaan upload drie keer per week zijn eigen aflevering van een roddelshow over beroemdheden. Met alleen een videocamera, een leuke achtergrond en een paar bouwlampen neemt hij zijn show op. In totaal hebben de video’s al zo’n 100 miljoen hits opgeleverd. Gemiddeld wordt een aflevering van zijn show 200.000 keer bekeken.

Voorheen was Buckley werkzaam als een kantoormedewerker bij een muziekpromotiebedrijf. Als hobby maakte hij drie keer per week een aflevering van vijf minuten en zette deze op YouTube. Zijn show werd echter zo populair dat hij meer verdiende met advertenties dan zijn normale salaris. Hij nam daarom ook ontslag en richt zich nu alleen nog maar op zijn show.

In slechts drie procent van alle filmpjes worden er advertenties volgens het nieuwe beleid gebruikt. Dit komt omdat gebruikers expliciet aan moeten geven dat ze dit willen. Echter zijn er veel gebruikers die liever anoniem blijven. Google, eigenaar van YouTube, wil voorkomen dat er zonder toestemming advertenties getoond worden.