2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren is de Google Earth-applicatie voor de iPhone en de iPod Touch toegevoegd aan de App Store. Dit mobiele stukje software biedt dezelfde ervaring als de desktopversie doet, alleen maakt deze software ook slim gebruik van het Multi-touchinterface dat zowel de iPhone als de iPod Touch biedt.

Ondanks het feit dat Google Earth een programma is dat best veel grafische rekenkracht vergt, beweert men dat het programma toch zeer vloeiend draait. Hierdoor zal Google Earth een hele andere betekenis krijgen op een mobiel apparaat dan dat dit doet op je laptop of je computer.

De mobiele Google Earth-software mist een aantal geavanceerde features die in het echte programma wel zitten, maar heeft zich meer gefocust op de basis. Genaamd "Earth in your pocket," maakt Google Earth het mogelijk om met een simpele beweging over het touch screen de wereldbol te kunnen draaien of in te kunnen zoomen. De plattegronden die hierbij gebruikt worden en zichtbaar zijn, zijn dezelfde als ook in de desktopversie aangeboden worden. Daarnaast is in de mobiele versie ook slim gebruik gemaakt van de GPS-hardware en de accelerometer welke zich bevinden in beide toestellen.

Door gebruik te maken van de GPS-hardware kan het programma bijvoorbeeld je exacte locatie op dat moment weergeven. De accelerometer daarnaast zorgt ervoor dat je door je iPod te kantelen ook de hoek in de software aan kunt passen waarmee je het terrein bekijkt. Ook is het mogelijk om alle foto’s die toegevoegd zijn in de software te bekijken. Via de Google Local Search kan er ook gezocht worden naar plaatsen of bedrijven over de gehele wereld.

Volgens de geruchten reageert de software snel genoeg wanneer er gebruik wordt gemaakt van 3G-netwerk. Ook is een volledig functionerende browser geïntegreerd in Google Earth om deze inhoud ook direct binnen de applicatie weer te kunnen weergeven zonder dat Safari apart opgestart dient te worden. Features die deze versie bijvoorbeeld mist is de overlay die over de plattegrond gelegd wordt waarop de straatnamen zichtbaar zijn samen met andere geografische informatie. Naast dit vinden sommige mensen de intro bij het opstarten van het programma waarbij wordt ingezoomed naar je huidige locatie ook een beetje frustrerend.

De applicatie is gratis beschikbaar voor zowel de iPhone als de iPod Touch in de iTunes App Store. De software is verkrijgbaar in 18 verschillende talen en in 22 landen.