Samsung toont nieuw vouwbaar smartphoneconcept

De lancering van de Galaxy Fold mag dan niet van een leien dakje zijn gelopen, Samsung heeft er duidelijk geen al te grote kater aan overgehouden. Op zijn ontwikkelaarsconferentie toont de smartphonefabrikant een volledig nieuw concept van een ‘foldable’, die verticaal plooit zoals een flip phone.

Samsung trapte dinsdag zijn ontwikkelaarsconferentie in San Jose, Californië, af met een reeks productaankondigingen. Er werden twee nieuwe Galaxy Books gelanceerd, die we niet bij ons hoeven te verwachten, aangezien de Koreaanse fabrikant enkele jaren geleden onze laptopmarkt heeft verlaten.

Tijdens de presentatie van One UI 2.0, de nieuwe versie van zijn grafische schil voor Android, kon Samsung het niet laten om ook een teaser te delen; een nieuwe foldable die, in tegenstelling tot de Galaxy Fold, niet horizontaal, maar verticaal dichtvouwt. Net zoals een flip phone.

Lancering begin volgend jaar?

Samsungs One UI-software is geoptimaliseerd voor deze nieuwe vormfactor, maar verdere details zijn nog niet bekend. In september schreef Bloomberg wel dat Samsung begin volgend jaar een vouwbare flip-phone-achtige telefoon wil lanceren.

De kans is groot dat het dus om dit toestel gaat. Ook de Galaxy Fold werd immers vorig jaar al op Samsung ontwikkelaarsconferentie geteased en pas in februari van dit jaar officieel aangekondigd.

Die lancering liep evenwel niet zoals Samsung had gehoopt, nadat bleek dat de eerste toestellen die naar reviewers werden uitgestuurd wel heel snel stuk gingen. Niet zo handig voor een telefoon van om en bij 2.000 euro. De lancering werd uitgesteld terwijl Samsung terug naar de tekentafel trok en sinds begin september is een nieuwe, verbeterde versie beschikbaar in een aantal landen.