1 min

Tags in dit artikel

, ,

Als het goed is zal er binnenkort een nieuwe processor verschijnen in de E8xxx-serie van Intel. De E8600 is namelijk al verschenen op een aantal websites in de Verenigde Staten, maar de processor is echter nog niet officieel beschikbaar om gedistribueerd te worden. Daardoor is het nu alleen nog maar mogelijk om een pre-order te doen.

De E8600 zal niet veel anders zijn dan de E8500. In principe is het enige verschil de kloksnelheid en dit verschil is ook niet bijzonder groot. Waar de E8500 geklokt is op 3,16GHz doet de E8600 zijn werk op een kloksnelheid die is vastgesteld op 3,33GHz. Verder beschikt de E8600 gewoon over 6MB L2 Cache en een FSB (Front Side Bus) van 1333MHz. Wanneer de processor eenmaal beschikbaar is voor de consument wordt er een adviesprijs verwacht van 220 euro.

Het lijkt erop dat Intel geen andere plannen heeft om dit jaar nog meer Core 2 Duo’s te lanceren die op de Wolfdale-core gebaseerd zijn en die gebakken zijn op een procédé van 45nm. Intel wil zich namelijk meer gaan richten op de markt voor quadcore processoren.

De E8600 kan nu al wel in Duitsland en de Verenigde Staten besteld worden en dat kan hier en hier gedaan worden.