2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Psystar, het bedrijf dat half april een eigen Mac-kloon – gewone computer met Mac OS X Leopard – op de markt bracht, voorziet sinds afgelopen maandag nieuwe leveringen van de computers met een ‘Service Pack’.

Met het Service Pack worden er bugs gefikst, maar worden er ook nieuwe workarounds voor bestaande problemen aangeboden. Psystar had eerder aangegeven geen uitgebreide ondersteuning op de hardware te kunnen geven, maar ziet daar nu kennelijk van af.

Er worden verschillende problemen met het Service Pack aangepakt. Zo lost het problemen met Time Machine, Leopard’s geavanceerde backuptechnologie, op en worden er problemen met het toetsenbord aangepakt. Daarnaast zorgt het Service Pack voor de laatste versie van Java, die Apple onlangs aan zijn Intel-gebruikers aanbood.

Ondanks de nadrukkelijke vermelding in de End User License Agreement (EULA) van Leopard dat de software niet op gewone computers gedraaid mag worden, lijkt de Mac-kloonbouwer zich hier weinig van aan te trekken. Hoewel er veel nadelen kleven aan een Mac-kloon is er wel een belangrijk voordeel, een fors lagere prijs.

Waar voor een gelijkwaardige iMac ongeveer duizend euro neergeteld moet worden. Gaat de standaardvariant van de OpenComputer voor 253 euro (399 dollar) over de toonbank. Voor veel mensen wordt dit grote prijsverschil gezien als een reden om dan maar een Mac-kloon aan te schaffen in plaats van een echte Mac en daar speelt Psystar handig op in.

Naast ondersteuning voor nieuwe kopers, kunnen ook bestaande Mac-klooneigenaren van de ondersteuning gebruikmaken. De patches/workarounds zijn ook via de website van Psystar te downloaden.