1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Binnenkort krijgen reizigers van de hogesnelheidstrein Thalys de beschikkking over een breedbandinternetverbinding. Dit heeft een woordvoerder van NS Hispeed woensdag gezegd. Tevens heeft de Franse spoorwegmaatschappij SNCF vandaag testen gedaan met snel internet in de tgv-treinen.

"Op Thalysreizen tussen Amsterdam en Parijs kunnen reizigers straks de hele tijd online werken op hun laptop"’, aldus de NS-zegsman. Over zes weken gaat de eerste Thalys met een permanente internetverbinding rijden. "En eind dit jaar beschikken alle 26 Thalys-treinen over een wifi-verbinding."

Hoeveel reizigers moeten betalen voor deze dienst is nog niet bekend. Er werden geen details bekend gemaakt door de woordvoerder van NS Hispeed, maar gaf wel aan dat er waarschijnlijk gekozen gaat worden voor een prepaid-principe.

Net als NS Hispeed wil ook de SNCF geen uitspraken doen over de prijs. "Wij denken aan een prijs van 3 euro per uur voor de open internetverbinding, maar dat kan nog wijzigen", zei Tifen Brunet, verantwoordelijk voor het internetproject bij de SNCF.

Brunet gaat verder; "We hebben ook gedacht aan gratis internet, oftewel het doorberekenen van de kosten van de internetverbinding in de ticketprijs. Onderzoek heeft uitgewezen dat onze klanten dat niet willen. In dat geval zou een meerderheid van de reizigers die niet online wil zijn, betalen voor een minderheid die wel gebruik wil maken van internet".