1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ter voorbereiding van Service Pack 1 voor Windows Vista heeft Microsoft een paar updates de deur uitgedaan. Een van deze updates functioneert echter niet optimaal, het systeem kan blijven rebooten nadat de update is geïnstalleerd.

De update is onderdeel van de meest recente ‘patch tuesday’. Deze update heeft er echter voor gezorgd dat een onbekend aantal systemen niet meer opstart. De systemen starten, gaan updates configureren en herstarten vervolgens. Dit blijft de pc echter doen door een fout in de configuratie.

Volgens Microsoft ligt de fout in het downloaden van de update. Systemen denken dat de update gedownload is, maar dit is in werkelijkheid nog niet gebeurd. De remedie is niet simpel, men moet vanaf de installatie-cd starten en ‘Run Startup Repair’ kiezen. Veilige modus biedt geen helpende hand, omdat ook daar de updates geconfigureerd moeten worden.

Wanneer je de update nog niet gedownload hebt kan je dit het beste zo laten. De update kan weer geinstalleerd worden als Microsoft met een verbeterde versie komt.