Apple lanceert tweede iOS 13-update op één week tijd

Apple heeft vlak voor het weekend iOS 13.1.1 uitgerold met een handvol bugfixes en verbeteringen. De update volgt amper enkele dagen nadat iOS 13.1 beschikbaar werd gemaakt.

iOS 13 is amper iets meer dan een week oud, maar naar goede gewoonte wordt die lancering al snel opgevolgd door kleinere updates met bugfixes en verbeteringen. Begin vorige week volgde iOS 13.1 al en vlak voor het weekend werd iOS 13.1.1 gelost.

De naamgeving doet al vermoeden dat het om een bijzonder kleine update gaat, maar het goede nieuws is dat het toetsenbordlek van iOS 13.1 werd aangepakt. Verder werden nog een handvol andere problemen aangepakt:

  • Oplossing voor een probleem waarbij de iPhone niet vanaf een reservekopie kon worden hersteld.
  • Oplossing voor een probleem waarbij de batterij sneller leeg raakte.
  • Oplossing voor een probleem met het herkennen van Siri-verzoeken op de de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.
  • Oplossing voor een probleem waarbij Safari-zoeksuggesties opnieuw werden ingeschakeld nadat deze waren uitgeschakeld.
  • Oplossing voor een probleem met trage synchronisatie van Herinneringen.

De fixes zijn grotendeels ook van toepassing voor iPadOS, de nieuwe aangepaste versie van iOS 13 die is geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de iPad.

iOS 13.1.1. zal zich normaal snel automatisch aanbieden als over-the-air-update. Gebruikers kunnen de update ook manueel installeren via ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Software-update’.