1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple en AT&T worden binnenkort voor de rechter verwacht, de bedrijven zijn namelijk aangeklaagd door Klausner Technologies. Klausner heeft afgelopen maandag namelijk laten weten dat het van mening is dat Apple met haar iPhone inbreuk heeft gemaakt op een patent voor visuele voicemail. Naast Apple en AT&T zijn nog drie bedrijven aangeklaagd door Klausner.

Apple’s iPhone is voorzien van een nieuwe manier van voicemailweergave, waarbij alle voicemailberichten in een lijst worden weergegeven. Vervolgens kunnen alle berichten afgeluisterd of verwijderd worden, zonder dat daarvoor een eerder bericht afgeluisterd moet worden. Het patent voor deze techniek zou echter in handen zijn van Klausner en daarom heeft het bedrijf een rechtszaak aangespannen tegen Apple. Behalve Apple worden in de aanklacht ook Comcast Corp, Cablevision Systems Corp en Skype beticht van inbreuk op het patent.

In totaal eist Klausner 360 miljoen dollar van Apple en AT&T voor geleden schade en royalties, de andere drie bedrijven moeten volgens het bedrijf 300 miljoen dollar ophoesten. Het is niet de eerste keer dat Klausner een bedrijf aanklaagt op basis van dit patent, in 2006 startte het een zaak tegen Vonage. Deze zaak werd dit jaar geschikt, waardoor Vonage nu een licentie heeft op het patent van Klausner. Ook provider AOL heeft een licentie op het patent voor haar voicemaildiensten.

De gedaagden wilden geen inhoudelijk reactie geven op de zaak.